Radar de novetats: de l’òpera sobre Steve Jobs a l’última obra de Philip Glass

Aarón Esteve repassa l’actualitat del panorama musical actual al mes de setembre, i senyala quatre esdeveniments interessants de l’últim mes.

Estrenen una òpera a San Francisco sobre la vida de Steve Jobs.

“Enfrontat a la seua pròpia mortalitat, la icona de la tecnologia Steve Jobs repassa els triomfs i les proves, els avanços i els fracassos, que van donar forma a la seua vida com a marit, pare i líder de la indústria. La (R)evolució de Steve Jobs s’inspira en la vida i l’esperit creatiu de Steve Jobs i no pretén representar fets reals tal com van ocórrer ni declaracions, creences o opinions de les persones representades. No ha sigut autoritzada ni recolzada per Apple Inc., el patrimoni o la família de Steve Jobs, ni per cap de les persones representades.”

Amb aquesta sinopsi es presenta l’obra composta pel compostior Mason Bates juntament amb el llibretista Mark Campbell a l’Òpera de San Francisco després d’haver triomfat a altres escenaris com als de Òpera de Santa Fe i l’Òpera de Seattle. Ací la notícia al web de l’Òpera de San Francisco.

L’Orquestra Nacional d’Espanya estrena “Khemia” de la compositora Inés Badalo.

El passat dia 29 es va estrenar a Espanya la peça per a orquestra “Khemia” encarregada per l’ONE baix la direcció del director d’orquestra Juanjo Mena.

L’obra porta com a títol un terme egipci que té relació amb la “transmutació de la terra”; amb aquesta idea la compositora recrea diversos processos químics mitjançant el so, utilitzant els instruments com àtoms que es disgreguen i es recombinen. Ací més informació.

El compositor i pianista Abraham Tena Manrique presenta una col·lecció de CD on es recull un monogràfic sobre les seues obres per a piano.

Aquesta monografia es troba disponible tant en format físic com en línia a les diverses plataformes digitals com son Apple Music, Deezer i Spotify entre altres.

Philip Glass estrena una obra encarregada per la Chicago Symphony Orchestra.

La peça titulada “The Triumph of the Octagon” va ser tot un èxit on la orquestra, el director Riccardo Muti i el propi compositor es van lluir de forma magistral. Ací podeu llegir la crítica sencera al Chicago Sun-Times.

Deja un comentario