L’orquestra de València ompli de ritmes la Sala Iturbi amb el Concert per a clarinet i quintet de percussió d’Alamá

L’Orquestra de València interpretarà demà divendres a la Sala Iturbi del Palau de la Música, a les 19.30 hores, i sota la direcció del seu principal director convidat, Álvaro Albiach, un programa melòdic, rítmic, colorista i de clar sabor hispà en què destaca el Concert per a clarinet en si bemoll, quintet de percussió i orquestra simfònica del compositor valencià José Alamá Gil. “Hemeroscopium” d’Antón García Abril, “Ritmes” de Joaquín Turina i “Ibèria” de Claude Debussy, completen el programa.

El director del Palau, Vicente Llimerá ha recordat que José Alamá ha sigut professor de la Banda Simfònica Municipal de València durant quaranta-tres anys i ha destacat que “és un dels grans compositors valencians de l’actualitat, molt vinculat al món de les societats musicals, que coneix com pocs la tècnica i les possibilitats sonores del clarinet, i que en este concert mostra una àmplia paleta i riquesa tímbrica dels instruments de percussió”. En este sentit, en l’escenari hi haurà una gran varietat d’instruments de percussió, com timbals, caixa, bongos, congues, cortina, plat suspés, temple-blocks, cabassa, lira, marimba i vibràfon. Respecte al director, Llimerá ha afegit que “el mestre Albiach la va estrenar l’any passat a Madrid, la coneix perfectament i estic segur que el concert serà un èxit i agradarà molt al nostre públic”.

Álvaro Albiach dirigint l’Orquestra de València. Foto: Live Music Valencia.

D’esta manera, el clarinetista Juan Antonio Fenollar, solista de la Banda Simfònica Municipal, interpretarà este concert juntament amb els percussionistes Raúl Benavent, Javier Eguillor, Josep Furió, José Luis González i Lluís Osca. “Hemeroscopium” d’Antón García Abril, la successió d’atmosferes sonores, a manera de quadres escènics i enèrgics de l’obra “Ritmes: fantasia coreogràfica, op 43” de Joaquín Turina, i l’evocació bella i onírica, de clar sabor hispà, de l’obra “Ibèria” de la “Suite d’Imatges” de Claude Debussy, componen este evocador programa.

En la següent cita de l’Orquestra de València, el 23 de febrer, i amb la direcció de l’estonià Olari Elts, debuten al Palau de la Música els joves germans Lucas & Arthur Jensen, tota una sensació que arrasa en les xarxes socials, amb una tècnica i presència escènica veritablement sorprenents. Interpretaran el Concert per a dos pianos de Mendelssohn. La 2a versió 1947 de “Petrouchka” de Stravinski, completa este programa.

Deja un comentario