Hèctor Parra: «Orgia barreja violència extrema, amb tendressa i lirisme»

Aquesta setmana s’interpreta al Gran Teatre del Liceu la setena òpera del compositor català Hèctor Parra, Orgia. Amb l’escenografia de Calixto Bieito i un llibret que naix de l’obra de Pier Paolo Pasolini. El mateix compositor ens conta alguns dels detalls que amaga aquesta producció.

El dijous 11 i el dissabte 13 d’abril el públic barcelonés podrà gaudir de la representació d’Orgia. Una òpera que es va estrenar a Bilbao al juny de 2023 com a part de l’encàrrec entre el Teatro Arriaga Antzokia de Bilbao, el Festival Castell de Peralada i el Gran Teatre del Liceu. L’òpera compta amb la direcció musical de Pierre Bleuse, actual director de l’Ensemble Intercontemporain.

Per què Orgia de Pasolini?

«Orgia és una de les sis tragèdies teatrals de Pasolini. I és una de les poques que permet fer una òpera».

L’ús de pocs personatges i la temàtica que envolta el text de Pasolini motivaren a Parra a realitzar una òpera amb la crudesa del text original, adaptada a un format operístic.

L’homosexualitat, la violència o la passió

«És una òpera que es planteja les relacions de poder, i com aquestes poden ser d’alguna manera, atacades»

Hèctor Parra destaca la barreja entre moments de violència extrema, representada de distintes formes i la tendressa i el lirisme d’un passat preindustrial típic de Pasolini.

Pots veure la presentació d’Orgia Justice de la mà del seu compositor, Hèctor Parra, ací:

Deja un comentario