Hèctor Parra: «Els joves de hui creixen amb una capacitat tècnica més profunda que els de fa vint anys»

Entrevistem al compositor Hèctor Parra, que ha exercit de tutor al Taller de Creació Sonora amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, dins de la 45 edició del Festival Ensems. Ha treballat amb els joves compositors Demian Rudel Rey, Esther Pérez Soriano i Sergi Puig Serna, les obres dels quals van ser estrenades dijous 21 de setembre de 2023 al Palau de les Arts, dins del Festival Ensems, amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

El Director de MIKROKOSMOS, Mario Torres Mas, entrevista al compositor Hèctor Parra, durant les jornades d’assajos de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana al Palau de les Arts de València, en el marc del Festival Ensems. En la seua 45 edició, Hèctor Parra ha sigut el compositor encarregat de guiar i orientar a tres joves compositors en el Taller de Creació Sonora de la Jove Orquestra. Ha treballat durant els assajos amb els joves intèrprets i i els tres joves creadors que van ser sel·leccionats per al taller: la compositora Esther Pérez Soriano, i els compositors Demian Rudel Rey i Sergi Puig Serna. Els propis compositors ens contaven la seua experiència al Taller a l’entrevista que van oferir a MIKROKOSMOS.

A l’entrevista, Hèctor Parra ens explica les sinèrgies que es formen entre compositors i intèrprets, i destaca la importància de projectes com el Taller de Creació Sonora de la JOGV, on joves músics i directors treballen obres de joves compositors, alçant la veu d’una mateixa generació. En els mateixos termes s’expressaven els dos directors del concert, Edgar López i Miquel Massana, a l’entrevista que els vam fer a MIKROKOSMOS.

Pots vore l’entrevista completa a Hèctor Parra ací:

Deja un comentario